Werking waterverzachter

Een ClearWater waterverzachter is een elektronisch gestuurd toestel dat schadelijk kalkrijk water omzet in zacht, onschadelijk water.
Dit water is beter voor je huid, huishoudtoestellen, kranen, kledij, en bovendien ook goed voor het milieu.

Een waterverzachter zorgt voor een constant proces van kalkverwijdering uit water door middel van ionenwisseling. De kalk- en magnesiumionen, die de oorzaak zijn van hard water, worden gewisseld met natriumionen en zorgen op die manier voor zacht water.

Onze waterverzachters zijn uitgerust met een harshoudendecilinder van de hoogste kwaliteitsgraad. Water wordt door de harsencilinder geleid, waarbij de schadelijke kalk vastgehouden wordt door deze harskorrels.

Na verloop van tijd zijn de harsen verzadigd door het vasthouden van de kalk en moeten deze ‘schoongemaakt’ worden, dit proces heet regenereren. ClearWater waterverzachters worden professioneel ingesteld, zodat ze automatisch op het juiste moment de regeneratie uitvoeren.

Bij deze regeneratie worden de harsen met een oplossing van ClearWater zoutkristallen van de hoogste kwaliteit gereinigd en worden de kalkdeeltjes die werden vastgehouden, weggespoeld via een afvoersysteem naar het riool.

Naast ionenuitwisseling (waar ClearWater gebruik van maakt) kan water ook onthard worden door middel van ‘omgekeerde osmose’ en elektromagnetisme.

Studies hebben uitgewezen dat ionenuitwisseling de efficiënste en voordeligste oplossing is.

Meer info, contacteer ons!