Werking waterontharder

Een waterverzachter zet hard, kalkrijk water om in zacht en kalkloos water.

Een Clearwater waterverzachter is een elektronisch gestuurd toestel dat schadelijk kalkrijk water omzet in zacht, onschadelijk water dat vriendelijk is voor je huid, je toestellen en kranen, je kledij én het milieu.

Een waterverzachter zorgt voor een constant proces van het verwijderen van kalk uit water door middel van ionenwisseling. De kalk –en magnesiumionen die de oorzaak zijn van hard water worden gewisseld met natriumionen en zorgen zo voor zacht water.

Onze waterverzachters zijn uitgerust met een cilinder met hars van de beste kwaliteit. Water wordt door de harsencilinder geleid waarbij de schadelijke kalk vastgehouden wordt door de harskorrels.

Na verloop van tijd zijn de harsen verzadigd door het vasthouden van de kalk en moeten deze ‘schoongemaakt’ worden, dit proces heet regenereren. Clearwater waterverzachters worden professioneel ingesteld zodat ze automatisch op het juiste moment de regeneratie uitvoeren.

Bij deze regeneratie worden de harsen met een oplossing van ClearWater zout van de hoogste kwaliteit gereinigd en worden de kalkdeeltjes die werden vastgehouden, weggespoeld naar het riool.

Naast ionenuitwisseling kan water ook onthard worden door middel van ‘omgekeerde osmose’ en elektromagnetisme.

Studies hebben uitgewezen dat ionenuitwisseling de efficiënste en voordeligste oplossing is.